În luna iunie au fost finalizate 20 de proiecte incluse în Programul „Satul european”

  • 30 Iunie 2023 12:14
În luna iunie au fost finalizate 20 de proiecte incluse în Programul „Satul european”

Un număr de 20 de proiecte, incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în luna iunie. Pentru implementarea acestora, Guvernul a alocat 54 mln de lei (2,7 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Astfel, în urma implementării proiectelor, locuitorii din 20 de sate beneficiază de condiții mai bune de trai. Banii alocați de Executiv au fost utilizați pentru ca cetățenii să aibă apă la robinet și lumină pe străzi, pentru renovarea clădirilor publice și la renovarea și dotarea cu echipamente moderne a școlilor, grădinițelor și a terenurilor de joacă și sport.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), printre proiectele care au fost implementate se numără schimbarea acoperișului la Gimnaziul din satul Trebujeni, raionul Orhei; extinderea rețelei de iluminat stradal în Chetrosu, r-nul Drochia; dotarea grădiniței din Negureni, r-nul Telenești; construcția mini-stadionului în Slobozia, r-nul Ștefan Vodă; construcția sistemului de asigurare cu apă în Maiscoe, r-nul Florești. 

Programul „Satul european” cuprinde 496 de proiecte de dezvoltare regională și locală și prevede investiții de circa două miliarde de lei, în perioada 2022-2023. De la lansarea acestuia și până în prezent, au fost finalizate 136 de proiecte incluse în Program. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău