În luna iulie s-au consumat mai puține gaze naturale în comparație cu anul trecut

  • 08 August 13:56
În luna iulie s-au consumat mai puține gaze naturale în comparație cu anul trecut

Volumul consumului de gaze naturale în luna iulie a constituit 12,1 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 24,3% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Față de luna iunie 2024, acest indicator a scăzut cu 2,8 milioane de metri cubi sau cu circa 19%, se arată într-un comunicat de presă emis de S.A. „Moldovagaz”.

Potrivit SA „Moldovagaz”, până pe 31 iulie, consumatorii casnici au achitat 98,4% din sumele facturate în anul 2024, ceea ce este cu 0,4 puncte procentuale mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În cazul consumatorilor non-casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 98,6% sau cu 1,2 puncte procentuale mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 100%, ceea ce este cu 4,1 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de referință de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 335 de unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 1,1 milioane de lei. Totodată, față de 226 de consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Nivelul de achitare a consumului de gaze naturale la data de 31 iulie se ridică la 99% și constituie 6,198 miliarde de lei, fiind cu 33,2% mai puțin în comparație cu aceeași perioada anului trecut”, precizează „Moldovagaz”.

Consumatorii care au nevoie de precizări legate de facturarea consumului de gaze naturale în luna iulie, pot apela la numărul unic de telefon: 1304 (1305 în cazul capitalei) sau să expedieze o adresare prin intermediul serviciului „Cabinetul personal consumator” de pe pagina web a companiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Wed
21
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău