În jurul Casei Albe a fost ridicat un gard metalic. Cum au reacționat americanii

  • 05 Iunie 2020 11:24
În jurul Casei Albe a fost ridicat un gard metalic. Cum au reacționat americanii

Donald Trump a ridicat un gard metalic în jurul Casei Albe, din cauza protestelor din această săptămână.

„Trump și-a început mandatul promițând un gard pentru a proteja America de restul lumii și a ajuns să construiască unul între el și americani” a comentat pe Twitter un jurnalist de la New York Times.
 
Imaginile cu gardul de la Casa Alba i-au dezgustat pe mulți americani care nu credeau că vor trăi astfel de momente, în care  cetățeni ai SUA să fie considerați un pericol pentru unul dintre cele mai mari simboluri ale țării. 
 
Gardul, care se întinde între Pennsylvania Avenue și Constitution Avenue, a fost ridicat după ce protestatarii au fost alungați cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene din jurul Casei Albe pentru ca Trump să se pozeze cu biblia în mână în fața Bisericii Președinților, așa cum este numită Biserica Episcopală Sf. Ioan din Lafayette Square.
 
O sursă din Secrete Service a explicat pentru CNN că gardul metalic a fost ridicat în eventualitatea în care protestele de întețesc în următoarele zile. Pe social media, oamenii sunt mobilizați să ia parte la un amplu protest în Washington, sâmbătă. Se estimează că vor participa un milion de americani.
 
„Trump și-a construit zidul. S-a izolat de America” și „Dacă zidul va fi mai mare de 5 km, îl va depăși pe cel promis la granița cu Mexicul” sunt câteva dintre comentariile americanilor, care au adunat aprecieri pe Twitter.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău