În jur de 50 de blocuri din gestiunea întreprinderilor municipale încă nu au căldură

  • 31 Octombrie 2017 11:12
În jur de 50 de blocuri din gestiunea întreprinderilor municipale încă nu au căldură

În jur de 50 de blocuri aflate în gestiunea întreprinderilor municipale încă nu sunt conectate la agentul termic. Potrivit șefului Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, este despre vorba despre blocuri la care au fost depistate probleme tehnice, dar și blocuri în care locatarii nu cer conectarea la căldură, transmite IPN.

Petru Gontea a declarat, la ședința operativă de la Primărie, că la mai multe blocuri locative s-au atestat scurgeri, fapt ce reține conectarea la agentul termic. Problemele urmează să fie înlăturate în cel mai scurt timp. Cât ține de cererile pentru compensația la căldură, până în prezent la întreprinderile municipale au fost depuse peste opt mii. În paralel, cereri se depun și la preturile de sector.

Șeful Direcției a menționat că se lucrează la un proiect de decizie pentru a trece în competența Direcției asistență socială cererile pentru compensare, din 1 ianuarie 2018. Proiectul respectiv urmează să fie examinat și aprobat în Consiliul municipal Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău