În jur de 200 de muncitori sunt antrenați în lucrările de deszăpezire

  • 09 Ianuarie 2019 14:40
În jur de 200 de muncitori sunt antrenați în lucrările de deszăpezire

Muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare au intervenit în ultimele zile la deszăpezirea pe trotuare, în stații și în curțile de bloc din capitală. Pe parcursul sărbătorilor, dar și astăzi, 9 ianuarie, se intervine cu tehnica din dotare pentru presărarea materialului antiderapant.

Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că intervențiile de deszăpezire au început duminică. În fiecare zi au intervenit în medie 35 de autospeciale cu perii și cu lame. În ultimele doua zile, pe trotuare au fost presărate în jur de 20 de tone de antiderapant.

La curățarea trotuarelor și a căilor de acces în interiorul curților blocurilor de locuințe, dar și  în stațiile de așteptare a transportului public au fost antrenați zilnic în jur de 200 de muncitori.

Administratorii și gestionarii fondului locativ sunt îndemnați să continue și ei acțiunile de deszăpezire. Dacă nu se va interveni prompt, zăpada se va transforma în ghețuș. Și agenții economici sunt îndemnați să deszăpezească spațiile din fața imobilelor din proprietate sau pe care le au în administrare.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul central municipal, la numerele de telefon: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău