În Italia, din cauza caniculei, președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, va proclama starea de calamitate naturală

  • 22 Iunie 2022 09:04
În Italia, din cauza caniculei, președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, va proclama starea de calamitate naturală

În Italia, președintele regiunii Lazio, din care face parte și Roma, Nicola Zingaretti, a anunțat că va proclama starea de calamitate naturală pentru a le permite primăriilor din localitățile afectate puternic de secetă să ia unele măsuri de raționalizare a apei potabile.

De câteva săptămâni, 20 de regiuni italiene se confruntă cu secetă, agravată de temperaturile ridicate. Fluviul Pad a ajuns la un nivel minim istoric. Meteorologii anunță că maximele termice vor urca până la 38 de grade în nordul peninsulei și până la 40-43 de grade în sud. Recordul de caniculă s-a înregistrat în insula Sardinia, cu temperaturi de aproape 50 de grade.

La nivel național, Guvernul de la Roma pregătește un decret cu măsuri de combatere a secetei, printre care reducerea risipei, raționalizarea apei și, foarte posibil, oprirea distribuției pe timpul nopții. Unele regiuni din Peninsulă aplică deja restricții drastice.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău