În ianuarie-februarie, R. Moldova și-a majorat importul de motorină cu 20%

  • 11 Martie 2022 13:38
În ianuarie-februarie, R. Moldova și-a majorat importul de motorină cu 20%

În ianuarie-februarie, R. Moldova și-a majorat importul de motorină cu 20% față de perioada similară din 2021. Eugen Carpov, directorul Agenției maționale pentru reglementarea în energetică (ANRE), a anunțat acest lucru joi seară, la „Jurnal TV”.

El a spus că operatorii de pe piața moldovenească importă marea majoritate a produselor petroliere din România, dar există companii care importă din Belarus, Rusia și Kazahstan.

"În prezent, ei livrează motorină și benzină pe ocolite - prin Polonia, Slovacia, Ungaria și România, în timp ce reorientează importurile de combustibil de la alți producători de combustibili", a spus Carpov.

Potrivit acestuia, ANRE realizează zilnic monitorizarea situației de pe piață, având informații complete despre cât combustibil a fost importat pe zi, cât s-a vândut și care este volumul acestuia în depozite.

"În prezent, există suficiente rezerve de combustibil, așa că nu există motive obiective de panică și cozi la benzinării cauzate de dorința unor șoferi de a-și face provizii pentru utilizarea ulterioară", a spus Carpov.

Sursa: Infotag

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău