În Guvernul reformat vor funcționa 42 de secretari de stat

  • 03 Septembrie 2017 02:39
În Guvernul reformat vor funcționa 42 de secretari de stat

Noile regulamente de organizare și funcționare a ministerelor în urma reformei Guvernului au intrat în vigoare odată cu publicarea acestora, vineri, 1 septembrie 2017, în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Printre modificările se bază se numără reducerea efectivului limită a unor ministere, însă la nivelul funcțiilor manageriale, lucrurile nu par să se schimbe esențial, dacă vom compara numărul unităților de viceminiștri care au fost înlocuite cu cele de secretari generali de stat și secretari de stat.

Astfel, dacă până acum existau 40 de funcții de adjuncți ai miniștrilor, în Guvernul reformat vor funcționa 42 de secretari generali de stat și secretari de stat. Fiecare din cele 9 ministere, pe lângă un ministru va avea și câte un secretar general de stat. Cei mai mulți secretari de stat, 5 la număr, vor avea Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Patru ministere vor avea câte 4 secretari de stat: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, și Ministerul Finanțelor. La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vor fi 3 secretari de stat, iar la Ministerul Apărării și la Ministerul Justiției – câte 2.

Cei mai mulți angajați îi va avea în continuare Ministerul Finanțelor – 298, iar cei mai puțini vor fi la Ministerul Apărării – 61. Al doilea în top, va fi Ministerul Economiei și Infrastructurii cu 155 de unități, iar pe locul trei după numărul de angajați va fi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu 135 de unități.

Amintim că Parlamentul a aprobat la sfârșitul lunii iulie o nouă lege cu privire la Guvern care prevede micșorarea numărului de ministere de la 16 la 9 precum și cel al agențiilor subordonate ministerelor, de la 55 la 43.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău