În grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor

  • 12 Ianuarie 2021 15:47
În grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor

De la începutul anului curent, în grădinițele din capitală este aplicat meniul unic. Primăria municipiului Chișinău precizează, într-un comunicat de presă, că aplicarea meniului unic va contribui la creșterea eficienței achizițiilor publice și utilizarea optimă a mijloacelor financiare, transmite IPN.

În comun cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, autoritățile locale vor elabora un infografic privind organizarea și ilustrarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ, astfel ca cei interesați să cunoască toate etapele de organizare ale acestuia.

Direcția generală educație, tineret și sport a elaborat un proiect de Regulament care stabilește modul de executare și monitorizare a contractelor de achiziții publice a produselor alimentare și a procesului de alimentație a copiilor din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău, pentru facilitarea procedurilor și monitorizarea contractelor de achiziții, precum și modalitatea de executare a acestora.

Până pe 28 ianuarie curent managerii de instituții preșcolare vor sesiza printr-un chestionar online toate neregulile și dificultățile întâmpinate în procesului de implementare a meniului unic. Acestea urmează a fi sintetizate și soluționate de municipalitate, în comun cu agenții economici, ANSA și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău