În Franța va apărea Garda Națională

  • 21 Iulie 2016 09:09
În Franța va apărea Garda Națională

În Franța, Senatul a votat miercuri, 20 iulie, seara, prelungirea stării de urgență pentru șase luni în urma atentatului de la Nisa. Deputații au adoptat deja textul de lege.

Președintele François Hollande a anunțat, ieri, formarea unei Gărzi Naționale, alcătuite din rezerviști militari, polițiști și jandarmi în contextul intensificării măsurilor de securitate. 

Adoptată după atentatele din 13 noiembrie 2015, starea de urgență a fost prelungită de mai multe ori. Ea urma să ia sfârșit după Campionatul European de Fotbal. Ca urmare a atentatului de la Nisa, care a făcut 84 de morți, președintele François Hollande a cerut ca starea de urgență să fie prelungită pentru a patra oară. Aceasta permite perchezițiile fără mandat judecătoresc și dă acces la datele găsite în orice sistem informatic.

La Nisa autoritățile statului francez au fost huiduite, principalul reproș fiind că nu au reușit să împiedice atentatul.

În ce privește ancheta, doi dintre cei cinci suspecți interogați de autorități rămân în stare de arest. Printre ei, un tânăr în vârstă de 22 de ani, căruia teroristul i-a trimis un mesaj pe mobil chiar în seara atentatului, cerându-i mai multe arme. Nici unul dintre cei doi suspecți nu era cunoscut de serviciile antiteroriste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:7,2 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău