În disputa pentru șefia Ministerului Apărării, Igor Dodon îl amenință pe Andrian Candu cu o plângere penală

  • 20 Septembrie 2017 17:25
În disputa pentru șefia Ministerului Apărării, Igor Dodon îl amenință pe Andrian Candu cu o plângere penală

Igor Dodon sugerează că s-ar putea adresa cu o cerere penală împotriva Andrian Candu, după ce acesta a declarat ieri că „s-ar putea ca Armata să nu-l recunoască în curând pe domnul președinte (în calitate de comandant suprem al Forțelor Armate – n.r.)”. Șeful statului susține că asemenea declarații ale președintelui Parlamentului ar depăși atribuțiile sale funcționale.

„Îi atrag atenția speakerului că astfel de acțiuni pot fi calificate drept uzurpare a puterii în stat, iar pe așa încălcări nu există termen de prescripție”, afirmă Igor Dodon.

În aceste condiții, scrie el pe pagina sa de Facebook, „examinăm posibilitatea adresării organelor competente în vederea examinării acțiunilor domnului Andrian Candu prin prisma Codului Penal”.

Decizia Curții Constituționale va pune punct blocajului instituțional creat prin refuzul președintelui Igor Dodon de a-l numi în funcția de ministru al apărării pe Eugen Sturza, candidatul coaliției de guvernare. Este poziția președintelui Parlamentului, a declarat ieri Andrian Candu, citat de IPN.

Amintim că ieri, Executivul, într-o ședință specială, a adoptat o decizie prin care s-a adresat Curții Constituționale să se expună privind identificarea unei soluții în situația în care Igor Dodon a refuzat și a doua oară să-l desemneze pe Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării.

Potrivit Constituției, președintele are dreptul o singură dată să refuze candidatura unui ministru și este obligat săo accepte în cazul în care Primul Ministru îl propune repetat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău