În decurs de trei zile consecutive, dronele Bayraktar TB2 ale armatei ucrainene au distrus opt tancuri T-72

  • 04 Septembrie 2022 18:24
În decurs de trei zile consecutive, dronele Bayraktar TB2 ale armatei ucrainene au distrus opt tancuri T-72

De la începutul contraofensivei militare ucrainene în Herson, dronele Bayraktar TB2 ale Forțelor Aeriene Ucrainene au început să-și fac din nou simțită prezența pe câmpul de luptă, după o perioadă în care în centrul atenției au fost sistemele de artilerie occidentale. Astfel, armata ucraineană a început să folosească din ce în ce mai mult dronele de atac, după ce, în urma unor serii de atacuri precise, militarii ucraineni au reușit să slăbească apărarea antiaeriană a forțelor ruse de ocupație, scrie defenseromania.ro.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a raportat ieri că, în decurs de trei zile, dronele de atac ucrainene Bayraktar TB2 au distrus 8 tancuri T-72 și alte echipamente militare ale inamicului (n.r - fortele ruse de ocupatie).

Armata Ucraineană a prezentat și un scurt material video cu momentul în care o dronă Bayraktar TB2 distruge un tanc rusesc T-72 în regiunea Herson.

„Timp de trei zile, din 31 august până pe 2 septembrie, două drone Bayraktar TB-2 au distrus echipamente ale forțele ruse de ocupație cu o valoare totală de aproximativ 26,5 milioane de dolari'', a precizat Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

,,Acestea sunt 8 tancuri T-72 (valoarea aproximativă pentru un singur tanc este de 3 milioane de dolari), un obuzier autopropulsat 2S3 Akatsia (1,6 milioane de dolari), BMP (0,6 milioane de dolari) și un obuzier (0,3 milioane de dolari). De asemenea, cinci tancuri T-72 și un BMP au fost avariate - alte 1,85 milioane de dolari”, a subliniat Statul Major. 

Costul total al echipamentelor rusești distruse și avariate de dronele de luptă s-a ridicat la 28,35 milioane de dolari.

Recent, armata ucraineană a primit de la Lituania o dronă Bayraktar TB2 care în aceste zile este folosită activ pentru a distruge echipamentele militare ale armatei ruse.

Anterior, un videoclip cu utilizarea în luptă a dronei Bayraktar TB2, pentru care au fost strânse fonduri în Lituania, a fost publicat de ministrul apărării din această țară, Arvydas Anusauskas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău