În contul bugetului de stat a intrat prima plată din partea Băncii Naționale

  • 18 Mai 2020 11:11
În contul bugetului de stat a intrat prima plată din partea Băncii Naționale

Pe parcursul săptămânii trecute, în contul bugetului de stat a intrat prima plată din partea Băncii Naționale, în valoare de 218 milioane lei, ca urmare a modificării legislației, care prevede ca o parte din profitul Băncii Naționale să fie transferat în bugetul de stat cu scopul compensării pierderilor cauzate de furtul miliardului, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a declarat, după ședința de lucru a conducerii de vârf a țării, că, datorită acestui transfer, suma platită de cetățeni pentru recuperarea miliardului furat va fi mai mică.

Modificările la legislație care prevăd transferarea în buget a unei părți din profitul Băncii Naționale au fost promovate în luna martie. Potrivit modificărilor operate, în cazul în care capitalul statutar constituie mai puțin de 4% din totalul obligațiunilor monetare ale Băncii Naționale, profitul disponibil pentru distribuire va fi alocat în întregime pentru majorarea capitalului statutar. În cazul în care capitalul statutar constituie de la 4% până la 10% din totalul obligațiunilor monetare ale Băncii Naționale, 50% din profitul disponibil pentru distribuire va fi alocat la majorarea capitalului statutar, iar 50% va fi transferat la venitul bugetului de stat. În cazul în care capitalul statutar constituie mai mult de 10% din totalul obligațiunilor monetare ale BNM, profitul disponibil pentru distribuire va fi transferat în întregime la venitul bugetului de stat.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău