În contextul instituirii Codului Roșu de COVID, nunțile, botezurile, mesele de pomenire sunt interzise

  • 21 Ianuarie 13:54
În contextul instituirii Codului Roșu de COVID, nunțile, botezurile, mesele de pomenire sunt interzise

În contextul instituirii Codului Roșu de COVID, sunt interzise organizarea evenimentelor private – nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive. Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, se sistează activitatea zonelor de agrement și a parcurilor de distracție, activitățile cluburilor de noapte și discotecilor.

Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate a cel mult 50 la sută din numărul locurilor, iar clienții sunt obligați să prezinte certificatul COVID-19.

De asemenea, teatrele, cinematografele și sălile de concert se funcționa la capacitatea de 50% din numărul de locuri existente în interior, cu obligația ca toți vizitatorii să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

CNESP precizează că accesul clienților, care au atins majoratul, în orice spații comerciale, de deservire și agrement va fi permisă doar cu prezentarea certificatului COVID-19, cu excepția magazinelor și farmaciilor.

Dacă cetățenii nu vor respecta restricțiile antiepidemice, autoritățile vor aplica amenzi. Ministerul Afacerilor Interne a planificat un șir de acțiuni de informare și prevenire a populației, dar va aplicarea și amenzi, a declarat ministra afacerilor interne, Ana Revenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,98
Ploaie ușoară
Umiditate:79 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău