În Chișinău va fi elaborat Registrul local al spațiilor verzi

  • 29 Iunie 2022 11:25
În Chișinău va fi elaborat Registrul local al spațiilor verzi

La sfârșitul lunii iulie, Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) din Chișinău va începe elaborarea Registrului local al spațiilor verzi.

Vasile Efros, șeful secției amenajare și mediu din cadrul DGLCA, a precizat pentru IPN că registrul va fi în format electronic și va cuprinde informații despre arborii din grădinile publice, scuaruri și aliniamente stradale.

„În cadrul acestui proiect, toți copacii vor fi inventariați și cercetați din punct de vedere fitosanitar pentru a avea o concluzie ce ține de starea lor. Toată informația respectivă va fi inclusă în acest registru”, a specificat Vasile Efros.

Din bugetul municipal sunt alocați 8,3 milioane de lei pentru elaborarea Registrului. Informația din acesta va ajuta Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi să își planifice intervențiile. Copacii uscați sau afectați de boală vor fi defrișați.

Ofertele pentru licitația respectivă pot fi depuse în perioada 8-18 iulie. Va fi anunțat câștigător al licitației agentul economic care va veni cu oferta „cel mai bun raport preț – calitate”, a precizat Vasile Efros.

Registrul local al spațiilor verzi al orașului Chișinău urmează a fi elaborat pe parcursul a doi ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău