În Chișinău și Bălți s-au înregistrat concentrații mărite ale poluanților

  • 09 August 2023 16:35
În Chișinău și Bălți s-au înregistrat concentrații mărite ale poluanților

În ultimele 24 de ore, mișcarea slabă a maselor de aer a dus la majorarea concentrațiilor factorilor dăunători în orașele Chișinău și Bălți, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Mediu, concentrația maximă momentană a depășit norma sanitară în municipiul Chișinău pentru dioxid de azot de 1,1-1,3 ori, în regiunea străzilor Grenoble, T. Vladimirescu, Calea Ieșilor, Fântânilor și Uzinelor. În municipiul Bălți a fost depășită norma sanitară pentru dioxid de azot de 1,2 ori, în regiunea străzii Ștefan cel Mare, scrie sursa citată.

Totodată, potrivit prognozelor experților, în următoarele zile, lipsa precipitațiilor, vântul din sectorul de est îndeosebi slab, formarea stratului de reținere în orele nocturne și ale dimineții, vor contribui predominant la acumularea poluanților în aer.

Conform datelor colectate de la punctele de măsurare în regim manual și stațiile automate de pe teritoriul țării, în dimineața zilei astăzi, valorile debitului dozei ambientale a radiației gama s-au situat în intervalul de 0,09-0,14 μSv/h. Valorile echivalentului dozei ambientale a radiației gama se încadrează în limitele fondului radiativ natural, în conformitate cu normele fundamentale de radioprotecție (limita de avertizare fiind de 0,25 μSv/h).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău