În Chișinău containerele pentru excrementele animalelor sunt folosite în alte scopuri

  • 30 Iulie 2020 17:47
În Chișinău containerele pentru excrementele animalelor sunt folosite în alte scopuri

Instalate acum un an în patru parcuri din Chișinău, containerele speciale pentru excrementele animalelor de companie sunt folosite necorespunzător. Unele persoane continuă să le uzeze pe post de coș de gunoi. Există însă și o parte a populației care s-a responsabilizat, folosindu-le conform destinației. O spune șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), Vasile Efros, solicitat de IPN.

Pentru posesorii de animale au fost instalate circa 20 de astfel de containere speciale, în parcurile Valea Morilor, Valea Trandafirilor, Râșcani și scuarul din strada Miron Costin.


În condițiile pandemiei, când mai multe bugete au fost redirecționate spre lupta cu noul coronavirus, numărul acestor containere nu va fi deocamdată suplinit, a precizat Vasile Efros. DGLCA îndeamnă locuitorii capitalei să nu vandalizeze aceste bunuri publice, să le utilizeze conform destinației și nu pentru deșeuri de ambalaje.

Conform Codului Contravențional, încălcarea regulilor de întreținere a câinilor, pisicilor și altor animale de companie, aprobate prin decizia autorității administrației publice locale, se sancționează cu avertisment sau cu amendă de la 3 la 6 unități convenționale (150-300 de lei) aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 12 la 24 de unități convenționale (600-1200 de lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău