În centrul și nordul țării este valabil Codul Galben de ghețuș

  • 10 Februarie 2021 09:30
În centrul și nordul țării este valabil Codul Galben de ghețuș

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a lăsat pentru ziua de astăzi în vigoare Codul Galben de ghețuș, valabil pentru regiunile de centru și nord, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, pe arii extinse pe drumuri se va menține ghețuș. 

În următoarele zile, în țară sunt anunțate valori termice până la 12 grade Celsius, ziua, și minus 3 – plus 7 grade, noaptea. De vineri, 12 februarie, vremea se va răci brusc, ajungând până la minus 13 grade Celsius, transmite sursa citată.

Salvatorii atenționează și asupra pericolului aflării în preajma bazinelor acvatice. Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu încălzirea vremii în perioada 9 -11 februarie, Centrul Hidrologic prognozează distrugerea treptată a formațiunilor de gheață. Asta înseamnă că gheața pe bazinele acvatice din țară va fi fragilă, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol. IGSU cere atenție sporită din partea părinților cu copii minori, precum și a amatorilor de pescuit la copcă.

Autoritățile cer maximă atenție și prudență după ce pe data de 8 februarie un copil de nouă ani din raionul Călărași s-a înecat într-un iaz din localitate, după ce a intrat pe stratul format de gheață împreună cu un prieten.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău