În centrul Republicii Moldova a fost finalizat un proiect de valorificare turistică

  • 25 Septembrie 2023 12:09
În centrul  Republicii Moldova a fost finalizat un proiect de valorificare turistică

În centrul țării au fost finalizate lucrările din cadrul unui proiect de valorificare a potențialului turistic al regiunii, fiind vorba de raioanele Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni, transmite MOLDPRES.

Proiectul regional "Valorificarea potențialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova" a fost inițiat în anul 2017. „În urma eforturilor depuse, s-au atins obiective majore precum amenajarea a două popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, situate în satul Țigănești, raionul Strășeni, satul Iurceni, raionul Nisporeni. De asemenea, a fost construită Scena Amfiteatru în orașul Călărăși, s-a reabilitat Muzeul de Istorie și Etnografie și s-a reamenajat Parcul Aleea Clasicilor", estimează Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

În 2020, proiectul a fost temporar stopat din cauza suprapunerii lucrărilor de reparație a străzii Mihai Eminescu din orașul Călărași și inițierii lucrărilor de proiectare și construcție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în aceeași localitate, finanțate din sursele Uniunii Europene, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). „Obiectivul menționat a fost exclus din prima etapă de finanțare până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor inginerești”, explică ADR Centru.

În anul 2022, proiectului i-au fost alocate surse financiare pentru finalizarea acestuia prin reparația capitală a străzii Mihai Eminescu din orașul Călărași, asigurând astfel un acces îmbunătățit către un șir de obiective turistice importante din zonă, potrivit sursei citate.

Lucrările au fost finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțate de beneficiarii proiectului. Valoarea totală a acestora se ridică la circa 33 de milioane de lei (1,65 mln de euro).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău