În câteva intersecții din Chișinău se permite deplasarea la culoarea roșie a semaforului

  • 25 Septembrie 2017 10:08
În câteva intersecții din Chișinău se permite deplasarea la culoarea roșie a semaforului Sursa: lifehack.md

De câteva zile în unele intersecții din capitală se poate circula la culoarea roșie a semaforului. Acest lucru este permis oficial prin Regulamentul Circulației Rutiere, care a fost actualizat cu noi prevederi în acest an.

Deplasarea la culoarea roșie a semaforului poate fi realizată în intersecțiile din Chișinău în care se vor regăsi panouri adiționale cu săgeți de culoare verde pe fundal negru, care indică direcția de rulare înainte, scrie Autoblog.

Aceste panouri adiționale cu săgeată care indică direcția de deplasare înainte funcționează exact ca și cele care indică direcția spre dreapta sau stânga.

Apropiindu-vă de o intersecție la care se poate regăsi un semafor cu un astfel de panou adițional, puteți continua deplasarea chiar și la culoarea roșie a semaforului, însă mai întâi sunteți obligat să opriți și să vă asigurați că ați cedat trecerea altor mijloace de transport și a pietonilor.

Noul aliniat (9) din punctul 20 al Regulamentului Circulației Rutiere face parte dintr-o serie de modificări care au intrat în vigoare la 30 iunie 2017.

9) La intersecția formată dintr-un drum continuu în îmbinare cu un drum din stânga, atunci când din dreapta semnalului roșu al semaforului instalat pe partea opusă drumului alăturat, este amplasat panoul adițional (6.23.6) cu o săgeată de culoare verde pe fundal negru, cu vârful înainte, după oprirea vehiculului la semnalul roșu, respectând măsurile de precauție, este permisă deplasarea în direcția săgeții.

Potrivit informațiilor, astfel de panouri adiționale se vor putea găsi la intersecțiile amenajate sub forma literei T. În prezent, astfel de panouri au fost observate la următoarele intersecții:

  • Albișoara – Vasile Alexandri
  • Albișoara – A. Pușkin
  • Constantin Stere – Alexei Sciusev
  • Kiev – Tudor Vladimirescu
  • Nicolae Dimo – Andrei Saharov

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău