În capitală va fi creat Centrul Cultural „Eugen Doga"

  • 13 Octombrie 2021 11:26
În capitală va fi creat Centrul Cultural „Eugen Doga

Primăria municipiului Chișinău își propune crearea Centrului Cultural „Eugen Doga", cu prilejul marcării în anul 2022 a aniversării a 85-a de la nașterea maestrului, în cadrul unui edificiu amplasat în centrul capitalei. În acest scop, Consiliul Municipal Chișinău a votat în ședința de marți o decizie privind darea în folosință Direcției Cultură, prin contract de comodat a unor încăperi din strada V. Micle, 5 lit. A (clădire separată).

Suprafața clădirii este de 227 metri pătrați, iar încăperile sunt într-o stare nesatisfăcătoare, necesitând reparație capitală. 

Primarul General, Ion Ceban, a fost prezent în fața consilierilor și s-a pronunțat pentru crearea Centrului Cultural „Eugen Doga". Edilul a precizat că însuși maestrul a identificat clădirea, iar executivul nu are intenția să schimbe destinația imobilului, care anterior a fost dat în folosință structurilor de stat. După votarea proiectului în Consiliu, va urma expertiza tehnică a clădirii și anunțarea licitației pentru proiectare.

Scopul Centrului cultural „Eugen Doga" este de a sistematiza patrimoniul de creație al maestrului, studierea operei sale de către experți în domeniul muzicologiei, precum și studenții universităților și colegiilor de muzică; asigurarea suportului tinerilor talentați, asigurarea asistenței în dezvoltarea educației muzicale și estetice a copiilor.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău