În capitală se atestă o scădere a cazurilor de coronavirus

  • 29 August 2022 11:38
În capitală se atestă o scădere a cazurilor de coronavirus

Circa 250 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu 650 mai puțin decât săptămâna precedentă. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în capitală, se atestă o scădere a cazurilor de coronavirus. „În prezent, în instituțiile medicale din capitală sunt internate 227 de persoane. Circa 40 dintre pacienți se află în stare gravă. Săptămâna trecută, au fost înregistrate opt decese. Totodată, 1095 de persoane sunt tratate la domiciliu”, a spus Boris Gîlca, scrie MOLDPRES.

În contextul începerii noului an școlar, conducerea Direcției generale asistență medicală și socială a îndemnat părinții și profesorii să respecte măsurile de protecție. „Îndemnăm cetățenii să respecte sfaturile medicilor și să se imunizeze împotriva virusului. În țara noastră este posibilă vaccinarea copiilor ce au vârsta de 12 ani. Până în prezent, 4% din copiii din țară au fost imunizați. Toate punctele de vaccinare rămân deschise și există seruri suficiente”, a afirmat Boris Gîlca.

De asemenea, specialiștii recomandă cetățenilor să poarte măștile de protecție în spațiile publice aglomerate și în transportul public. Totodată, în instituțiile medicale portul acesteia este obligatoriu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău