În cadrul unui sondaj, rușii au numit simbolurile care unesc țara

  • 02 Noiembrie 2018 12:13
În cadrul unui sondaj, rușii au numit simbolurile care unesc țara

Potrivit unui studiu recent efectuat de Centrul Rus pentru Sondarea Opiniei Publice, VȚIOM, rușii consideră că simbolurile care unesc țara și o fac mult mai puternică sunt: poporul rus, victoria obținută de URSS în cel de-al Doilea Război Mondial, romanul "Război și pace" de Lev Tolstoi și salata Olivier, relatează RUSSIA TODAY, citată de RADOR.

Potrivit acesteia, 63% dintre rușii chestionați au susținut că victoria obținută de URSS în cel de-al Doilea Război Mondial contribuie la unitatea statului rus, 12% dintre respondenți cred că revenirea peninsulei Crimeea la Rusia în anul 2014, iar 8% - Revoluția din 1917.

Printre simbolurile din domeniul literaturii ruse care unesc statul rus sunt: romanul "Război și pace", de Lev Tolstoi (11%), apoi operele lui Aleksandr Pușkin (4%) și romanul "Donul Liniștit", de Mihail Șolohov (3%).

9% dintre respondenți consideră că filmele reper care constribuie la unitatea statului rus este comedia lui Eldar Riazanov "Ironia soartei sau bucurați-vă de băile voastre". Participanții la sondaj au mai menționat filmele: «Moscova nu crede în lacrimi» (5%), «Mâna cu briliante», «V boy idut odni 'stariki'».

Principalul preparat tradițional rusesc enunțat de cetățenii ruși care au luat parte la sondaj este Salata Olivier (51%), în timp ce 28% dintre ruși au menționat salata "Șuba" cu scumbrie, iar 17% dintre cei chestionați au menționat borșul rusesc. Potrivit unui sondaj VȚIOM, cele mai populare sărbători sunt Revelionul și Ziua Victoriei, marcată anual pe data de 9 mai.

În luna octombrie a acestui an, a fost efectuat un alt sondaj VȚIOM, care relevă faptul că peste 80% dintre cetățenii Rusiei susțin că citesc literatură artistică. Portalul Newinform relevă faptul că, potrivit unui sondaj realizat de sociologii de la Universitatea din Sankt Petersburg, 78% dintre locuitorii orașului St. Petersburg preferă cărțile tipărite și nu cele online.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău