În august-septembrie se așteaptă un nou val de COVID-19

  • 13 Iulie 2021 13:44
În august-septembrie se așteaptă un nou val de COVID-19

În august-septembrie, se așteaptă o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, din cauza variantei Delta, dar și variantei noi Lambda a virusului, care este foarte contagioasă și poate provoca forme grave și decese. Vaccinarea este cea mai eficientă cale de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire, a cazurilor grave și foarte grave și a deceselor, a declarat astăzi Angela Paraschiv, medic-epidemiolog, președintele Comisiei de specialitate în epidemiologie a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la o conferință de presă, transmite IPN.

Riscul de infectare cu noile tulpini este foarte ridicat, întrucât este perioada estivală și oamenii călătoresc în număr mare, inclusiv peste hotarele țării. O bună parte a cazurilor noi de infectare în Republica Moldova sunt de import. Situația privind infectarea cu noile tulpini este alarmantă în Rusia, a menționat Angela Paraschiv.

Totodată, Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a subliniat că, printre statele europene, cea mai mare rată de infectare se înregistrează și în Grecia, Olanda, Portugalia, Marea Britanie.

Potrivit responsabilului de la MSMPS, în ultimele șapte zile, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 în Republica Moldova a crescut cu 22 la sută, față de săptămâna precedentă. 45 la sută dintre cazuri s-au înregistrat în regiunea transnistreană a țării. În prezent sunt spitalizați cu noul coronavirus 179 de persoane, dintre care 75 sunt în stare gravă și extrem de gravă.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău