În această seară va fi ales interpretul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024

  • 17 Februarie 13:31
În această seară va fi ales interpretul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024

Telespectatorii pot vota sâmbătă, în regim online, în cadrul finalei competiției naționale de selectare a interpretului care va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional Eurovision 2024, desfășurat în acest an la Malmö, Suedia. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50% de către juriul de specialitate și 50% de către public. Finala Națională Eurovision 2024 va avea loc începând cu ora 19.00, transmite IPN.

Pentru a participa la votare, telespectatorii vor accesa link-ul sau vor scana codul QR afișat pe ecran și se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma de votare. Pe platformă se pot înregistra și persoanele aflate în străinătate, dacă dețin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din Republica Moldova. Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat. După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată.

Votul online va fi disponibil după anunțul „start voting”. Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a-și exprima opțiunea, fiind acordate aproximativ 40 de minute.

Membrii juriului vor vota prin intermediul buletinelor de vot. Aceștia vor acorda concurenților între 1 și 12 puncte. Va fi desemnată câștigătoare piesa care va acumula cel mai mare punctaj.

Finala Națională Eurovision 2024 va fi transmisă live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova. Unsprezece concurenți vor evolua în etapa finală a selecției naționale.

Reprezentantul Moldovei la Eurovision Song Contest 2024 va urca pe scena la Malmö în a doua parte a primei semifinale din 7 mai. Tragerea la sorți a fost organizată pe 30 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău