În această săptămână se așteaptă vreme instabilă, izolat ploioasă

  • 23 Mai 2022 16:37
În această săptămână se așteaptă vreme instabilă, izolat ploioasă

Temperaturi variabile și ploi cu descărcări electrice, anunță pentru săptămâna curentă Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, după vremea răcoroasă de astăzi, de marți valorile termice vor fi cu tendință de creștere, ajungând joi, 26 mai, la 30 de grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va indica până la 13 grade, notează sursa citată.

De asemenea, pentru joi SHS anunță ploi cu descărcări electrice în toată țara, după care iarăși se va răci.

Conform specialiștilor, la grâul de toamnă, în perioada 24 mai - 2 iunie, se semnalează înspicarea în masă. Rezervele medii multianuale de umezeală productivă în stratul de sol cu grosimea de 1 m pe terenurile cu grâu de toamnă în faza înspicării constituie în fond 85-115 mm, în unele raioane centrale și de sud – 65-75 mm.

Cel mai mare pericol pentru culturile agricole în luna mai îl prezintă înghețurile intensive. Înghețurile provoacă daune considerabile recoltei culturilor pomicole în perioada înfloririi. Probabilitatea vătămării de către înghețuri a florilor și rodului la cais în luna mai constituie în medie 15-40%, la celelalte culturi pomicole - până la 15%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău