În 2030, în Republica Moldova va fi organizat Recensământul general agricol

  • 13 Iulie 15:35
În 2030, în Republica Moldova va fi organizat Recensământul general agricol

Uniunea Europeană va acorda suport Biroului Național de Statistică (BNS) în vederea efectuării, Recensământul general agricol, runda 2030, informează instituția pe pagina sa web oficială.

Aspecte legate de pregătirea către Recensământul general agricol, inclusiv necesitățile, datele disponibile, perioada favorabilă pentru desfășurare și altele au fost discutate vineri, 12 iulie, la o întrevedere a conducerii BNS cu reprezentanții Uniunii Europene la Chișinău.

Directorul general al BNS, Oleg Cara, a mulțumit delegației UE pentru interesul manifestat față de organizarea recensământului agricol, dar și pentru suportul constant în procesul de modernizare a sistemului statistic național, precum și pentru contribuția semnificativă în realizarea Recensământului populației și locuințelor (RPL).

Totodată, directorul general al BNS a declarat că Recensământul Populației și al Locuințelor, care s-a desfășurat în perioada 8 aprilie - 7 iulie curent, a integrat un modul agricol, acesta fiind un punct de pornire în pregătirea către Recensământul agricol în Republica Moldova.

La rândul ei, reprezentanta Delegației Uniunii Europene, Ilona Gruenewald, și-a exprimat disponibilitatea acordării asistenței tehnice necesare și expertiză pentru pregătirea Recensământului general agricol, runda 2030.

Realizarea lucrărilor de pregătire către Recensământul general agricol (RGA) runda 2030 sunt acțiuni menționate în Planul național de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pe anii 2024-2027, potrivit sursei citate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:3,09 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
24
Thu
26
Fri
28
Arhivă Radio Chișinău