În 2017, România va livra Republicii Moldova încă 100 de microbuze școlare

  • 26 August 2016 19:04
În 2017, România va livra Republicii Moldova încă 100 de microbuze școlare

O sută de microbuze pentru transportul elevilor din Republica Moldova vor fi livrate de România la începutul anului 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România.

Potrivit comunicatului, vicepremierul român Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, l-a informat în acest sens pe omologul său moldovean, Vasile Bîtca, în timpul unei întrevederi bilaterale, care a avut loc ieri  la Chișinău. Întrevederea s-a desfășurat în contextul vizitei oficiale la Chișinău a delegației conduse de premierul Dacian Cioloș.

Anunțul pentru achiziția microbuzelor a fost publicat pe SEAP în 19 august, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 30 septembrie, când va avea loc și deschiderea ofertelor primite. MDRAP va elabora un Memorandum pe această tematică, în vederea aprobării donației de către Guvernul României, urmând a transmite în numele statului român o ofertă de donație, în baza solicitării Executivului de la Chișinău, se precizează în comunicat.

Cei doi miniștri au discutat și despre stadiul derulării 'Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova'.

În acest sens, pe 24 august, Guvernul a adoptat două memorandumuri care vizează un sprijin financiar în valoare totală de cinci milioane de euro, pe care România îl va acorda Republicii Moldova. Din această sumă, trei milioane sunt pentru finanțarea unor proiecte de investiții în infrastructura preșcolară (peste 80 de grădinițe) și 2 pentru proiecte de dezvoltare locală identificate de partea moldoveană ca prioritare pentru comunitățile locale de aici.

O altă temă abordată de Dîncu și Bîtca a fost posibilitatea de a amenda Acordul dintre cele două guverne, pentru a finanța în cadrul acestuia și Planuri de Urbanism General, se mai spune în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău