În 2015, vor fi finanțate peste 60 de proiecte culturale

  • 02 Februarie 2015 16:02
În 2015, vor fi finanțate peste 60 de proiecte culturale

Peste 60 de proiecte în domeniul culturii urmează să fie finanțate în acest an de la bugetul național, potrivit raportului făcut public astăzi de către membrii Consiliului de expertiză al Ministerului Culturii.

Pentru 2015 au fost depuse cu 25 de proiecte mai puține față de anul trecut, în schimb a crescut cu 10 numărul proiectelor câștigătoare. Cele mai mici finanțări le-au avut domeniile artă populară și patrimoniu cultural, la acest compartiment fiind depuse și mai puține proiecte. Ministrul Culturii Monica Babuc explică care au fost condițiile impuse la selectarea proiectelor câștigătoare.

”Fiecare asociație trebuia să argumenteze modul în care acest proiect va fi realizat; capaciatea asociației de a atrage și alți parteneri, alte finanțări; impactul acestui proiect cultural asupra domeniului dar și asupra vieții publice în general. Am avut și în acest an ca și în ceilalți doi ani precedenți un buget de 2 milioane de lei. Potrivit Regulamentului, plafonul fiind de 100 de mii de lei, a declarat Monica Babuc.

 Domeniul care a atras cele mai mari finanțări este cel muzical. Printre proiectele ce urmează a fi finanțate din bugetul național se numără festivalurile ”Două inimi gemene”, ”Ethno-Jazz”, Zilele muzicii noi, ”Crizantema de argint”, ”Steaua Chișinăului”, ”Mărul de Aur”.   

Cinematografiei i-au revenit aproape 200.000 de lei, pentru festivaluri cum ar fi ”Cronograf”, ”Anim-est”, Festivalul Filmului Studențesc ”Debut” și Zilele Cinematografiei Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău