În 2012, Republica Moldova a primit ajutoare în valoare de peste 320 de milioane de lei

  • 31 Ianuarie 2013 13:15
În 2012, Republica Moldova a primit ajutoare în valoare de peste 320 de milioane de lei

Republica Moldova a primit anul trecut ajutoare umanitare în valoare de peste 320 de milioane de lei. În majoritatea cazurilor, aproape 70 la sută, este vorba despre medicamente, care au fost repartizate prin intermediul Ministerului Sănătății.

De asemenea, au fost recepționate produse alimentare în valoare de 7 milioane de lei; îmbrăcăminte și încălțăminte de 23 de milioane de lei; mobilă de 11 milioane de lei și altele. Statul a beneficiat de ajutor umanitar din partea guvernelor României și Ucrainei, sub formă de grâu semincer, repartizat în raioanele care au avut cel mai mult de suferit de pe urma secetei.

Cele mai multe drintre bunurile donate au fost recepționate de Ministerul Sănătății, Institutul Oncologic, Consiliul raional Criuleni, spitalul de copii„Chiril Draganiuc”.

Președintele Comisiei interguvernamentale pentru ajutoare umanitare, vicepremierul pentru probleme sociale, Mihai Moldovanu, a subliniat că multe dintre ajutoarele umanitare ajung la unele și aceleași persoane, în mod repetat, fără să se țină cont de situația acestora.

Reprezentanții consiliilor raionale au declarat că organizațiile donatoare, în special cele religioase, își aleg singure beneficiarii.

Jumătate din volumul ajutoarelor umanitare provin din Statele Unite. În total, Republica Moldova a primit ajutoare din partea a 33 de țări, între care se numără Germania, Elveția, Olanda, Marea Britanie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău