În 2011 a crescut numărul cazurilor de tortură

  • 02 Martie 2012 19:38
În 2011 a crescut numărul cazurilor de tortură

Un singur polițist a fost condamnat anul trecut la privațiune de libertate pentru tortură, de instanțele din Republica Moldova, potrivit Procuraturii Generale.

Totodată, în 2011, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat Republica Moldova pentru tortură și maltratare în cinci cazuri.

Potrivit Procuraturii Generale, anul trecut a crescut numărul sesizărilor privind tortura. Cele mai multe s-au referit la schingiuri în comisariatele de poliție.

În cazurile de tortură de la 7 aprilie, instanțele de judecată au condamnat condiționat trei polițiști și au achitat 19, potrivit procurorului Ion Caracuian.

Audio: Procurorul Ion Caracuian

În urma protestelor din aprilie 2009, au fost înregistrate 108 sesizări privind acte de tortură și maltratare în comisariate, dintre care 27 dosare au fost trimise în judecată.

În restul cazurilor, urmărirea penală fie a fost încetată din lipsa elementelor constitutive ale infracțiunilor, fie a fost suspendată pentru că nu a putut fi  stabilită identitatea persoanelor care au acționat ilegal, acestea purtând cagule pe cap.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău