În 100 de magazine vor fi colectate produse alimentare pentru nevoiași

  • 21 Aprilie 2016 12:46
În 100 de magazine vor fi colectate produse alimentare pentru nevoiași

În 100 de magazine din 17 localități din țară, sâmbătă, 23 aprilie, vor fi colectate produse alimentare pentru susținerea persoanelor vârstnice și a celor din familii social-vulnerabile.

Donațiile acumulate vor fi transformate în prânzuri zilnice și pachete alimentare distribuite beneficiarilor de la șase cantine sociale dezvoltate de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, transmite IPN.

În cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”, peste 700 de voluntari ai Misiunii vor îndemna oamenii ca în preajma sărbătorii de Paști, pe lângă produsele achiziționate pentru familie, să doneze alimente pentru susținerea celor aflați în dificultate. Organizatorii menționează că în ziua campaniei, în cele o sută de magazine, dintre care 70 din capitală, va avea loc doar colecta de produse alimentare, nu și de resurse financiare. Cei care vor să susțină campania prin donații financiare o pot face online, prin intermediul paginii electronice a misiunii.

Campania de Paști „Masa Bucuriei” se va desfășura la Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni. La fel, acțiunea va avea loc și în localitățile Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni și altele.

Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei, îndeamnă cetățenii să participe la campanie, în speranța că astfel se va reuși să aducă bucuria sărbătorilor și în casele persoanelor nevoiașe. „E o faptă prin care reușim să le oferim bătrânilor siguranța și căldura unei familii”, a subliniat acesta.

Una dintre voluntarele campaniei, Lina Burduh, a declarat că această campanie reprezintă o modalitate de a acorda ajutor persoanelor vulnerabile. „Sper din suflet ca oamenii să conștientizeze situația în care se află o mare parte din bătrânii din țara noastră. Fac apel către oamenii cu inimă mare să răspundă apelului nostru, adică a voluntarilor, de a susține campania și să lase, în boxe, donația lor de produse alimentare”, a menționat voluntara.

În campania de Paști „Masa Bucuriei” 2015, au fost colectate 22 de tone de produse alimentare. În acest an organizatorii planifică să adune o cantitate de 30 de tone de produse alimentare neperisabile necesare pentru dotarea a șase cantine sociale dezvoltate de Diaconia și partenerii locali ai campaniei. Toate donațiile vor deveni prânzuri calde zilnice și pachete alimentare distribuite bătrânilor și persoanelor din familii social- vulnerabile din localitățile unde are loc colecta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău