Importantă tabără de migranți din Calais, evacuată de forțele de ordine franceze

  • 29 Septembrie 2020 11:11
Importantă tabără de migranți din Calais, evacuată de forțele de ordine franceze

Forțele de ordine franceze au demarat marți dimineața la Calais, în nordul Franței, evacuarea unei importante tabere de migranți, unde locuiau între 700 și 800 de persoane, transmit jurnaliști ai AFP.

Operațiunea a început în jurul orelor locale 07:00 (05:00 GMT) în sectorul situat în jurul spitalului din Calais, încercuit de polițiști. Circa 20 de migranți au fost evacuați cu un autobuz în jurul orelor 07:30 și un al doilea autobuz cu migranți era pregătit să plece în jurul orelor 08:00.

Corturi și vehicule ale Protecției Civile au fost instalate la intrare în această zonă.

"Am decis să întreprindem această operațiune înainte de marile friguri din iarnă și de temperaturile de minus 3, minus 4 grade", a declarat de la fața locului prefectul departamentului Pas-de-Calais, Louis Le Franc.

Serviciile de stat din Franța estimează la o mie numărul de migranți ce locuiesc la Calais și care speră să ajungă în Anglia. Asociații denunță cu regularitate aceste operațiuni de evacuare, după care numeroși migranți se întorc.

Joi, Claire Hedon, apărătoare a drepturilor omului, a denunțat condițiile de trai "degradante și inumane" ale migranților în Calais.

Circa 250 de militanți de asociații și migranți, majoritar originari din Cornul Africii, au manifestat sâmbătă la Calais pe vreme ploioasă pentru a denunța condițiile de trai ale acestora din urmă și interdicția de a le distribui mâncare în centrul orașului, interdicție impusă de prefectură începând cu 10 septembrie asociațiilor nemandatate de stat.

Serviciile de stat justifică această interdicție prin perturbări ale ordinii publice și prin faptul că aceste distribuiri de mâncare nu permit o bună respectare a măsurilor de distanțare. Ele subliniază că asociația Viața activă, care este mandatată de stat, asigură necesitățile de apă și mâncare ale migranților.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău