Important: Reguli pentru sezonul de vânătoare 2023-2024 și recomandările poliției

  • 08 Septembrie 2023 17:32
Important: Reguli pentru sezonul de vânătoare 2023-2024 și recomandările poliției

Pentru că ne aflăm în sezonul de vânătoare (19 august 2023- 31martie 2024), Poliția, conform competenței, întreprinde permanent măsuri în vederea prevenirii delictelor ce afectează regnul animal și vegetal, contracarării braconajului, pescuitului ilicit și tăierii neautorizate a vegetației forestiere.

În acest context, polițiștii de comun cu angajații  Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Societății vânătorilor și pescarilor din Moldova,  efectuează  verificări pe terenurile din fondul cinegetic național, pentru  prevenirea cazurilor de vânat ilicit, implicare la vânătoare cu arme și muniții interzise, precum și în vederea asigurării că sunt respectate cerințele și regulile stabilite de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), în dispoziția 2/2022, cu modificările ulterioare, se arată în comunicatul Poliției.

Astfel, au fost  desfășurate ședințe de instruire cu zeci de  colective de vânători fiind atenționați despre regulile de comportament cu arma și în timpul partidelor de vânătoare, în vederea neadmiterii cazurilor de accidentare și urmări letale.

De asemenea, vânătorii au fost informați cu privire la regulile și condițiile de păstrare, port și folosire a armelor de foc.

Poliția atenționează: Participanții la vânătoare trebuie să evite împușcarea păsărilor și animalelor vânatul asupra cărora este interzis, să nu lase arma fără supraveghere, să nu folosească cartușe interzise prin lege și regulile de port și păstrare a armelor de foc și cele impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău