Împlinirea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, marcată de Academia Română

  • 24 Martie 2017 14:47
Împlinirea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, marcată de Academia Română

Academia Română a marcat vineri, 24 martie, împlinirea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România - eveniment ce a avut loc pe 27 martie 1918.

Cu acest prilej a avut loc lansarea oficială a primelor două lucrări din colecția "Basarabica". Vicepreședintele Academiei Române, Victor Spinei, a declarat că există numeroase lucrări realizate de oameni de cultură din Republica Moldova care sunt foarte puțin cunoscute în spațiul românesc.

„Dincolo de fruntaliile actuale ale țării, cu precădere în Republica Moldova, locuiesc entități românești care produc valori culturale și științifice notabile, adesea ignorate sau nu îndeajuns de bine cunoscute în România, motiv pentru care considerăm oportun să se aibă în vedere publicarea contribuțiilor celor mai reprezentativi erudiți la răsărit de Prut în volume constistente, destinate atât lumii savante, cât și publicului larg interesat de domeniile umaniste și de disciplinele științifice”, a constatat Victor Spinei.

La evenimentul organizat de Academia Română au participat ambasadorul Republicii Moldova în țara noastră, Mihai Gribincea, personalități ale vieții științifice și culturale de peste Prut, precum și o delegație condusă de vicepreședintele Academiei din Republica Moldova, Ion Buceag, transmite RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău