Împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, marcată la Drochia

  • 16 Septembrie 2021 12:58
Împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, marcată la Drochia

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Muzeul Raional de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia, Consiliul Raional Drochia și Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport din Drochia organizează o serie de evenimente pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român George Enescu la Drochia. Evenimentele vor avea loc pe data de 18 septembrie 2021, la sediul Muzeului Raional de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia, începând cu ora 11.00. 

Evenimente se vor desfășura, cu respectarea restricțiilor impuse de autoritățile sanitare din Republica Moldova, după următorul program: 

- Vernisajul expoziției ICR Chșinău: „George Enescu - personalitate a culturii românești și universale” la Galeria de Artă a Muzeului Raional de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia. Prezintă: acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău. Durata expoziției: 18 septembrie - 22 ocombrie 2021.

- Simopzionul „140 ani de la nașterea marelui compozitor George Enescu” - în Sala Mare a Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia. 

Participanți: acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău; Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Județean Botoșani; Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Artă „George Enescu”, județul Botoșani; Cristina Țurcanu, șeful Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului Raional Drochia și Dumitru Postovan, directorul Muzeului Raional de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia

- Concert susținut de elevii și profesorii Școlii de Muzcă din Drochia în Sala Mare a Muzeului Raional de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău