Implicarea SUA în negocierile privind conflictul din Donbas, propusă de tot mai mulți oficiali de la Kiev

  • 06 Februarie 2021 14:30
Implicarea SUA în negocierile privind conflictul din Donbas, propusă de tot mai mulți oficiali de la Kiev

Vicepremierul ucrainean Oleksi Reznikov, care deține și funcția de ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, pledează în favoarea aderării Statelor Unite și a Poloniei la procesul de negociere privind soluționarea conflictului din Donbas - scrie agenția RBC.

Reznikov consideră că o astfel de implicare a SUA și a Poloniei ar fi benefică pentru procesul de negociere, existând posibilitatea ca aceste două state să oblige Rusia să se așeze la masa negocierilor.

"Participarea Statelor Unite, odată cu instaurarea noii administrații prezidențiale și luând în considerare anumite angajamente asumate în cadrul Memorandumului de la Budapesta, precum și participarea Poloniei, care va conduce în curând OSCE, ar putea determina Rusia să se așeze la masa negocierilor și să poarte negocieri în interesele păcii și, în cele din urmă, să accepte o înțelegere, nu doar să blocheze toate procesele" - a explicat ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, într-un interviu pentru Ukrinform.

Reznikov a exprimat această opinie în contextul în care, recent, șeful delegației ucrainene la negocierile de la Minsk privind soluționarea conflictului din Donbas, Leonid Kravciuk, a subliniat necesitatea ca Statele Unite să se alăture negocierilor în "Formatul Normandia", din care fac parte Germania, Franța, Rusia și Ucraina.

Ministerul de Externe al Ucrainei, însă, a explicat că, pentru a extinde acest proces de negociere, este necesar acordul tuturor părților, iar Rusia nu va sprijini o astfel de inițiativă.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău