Impactul „Game of Thrones” asupra televiziunii se va resimți mult timp după finalul ultimei serii

  • 15 Aprilie 2019 13:40
 Impactul „Game of Thrones” asupra televiziunii se va resimți mult timp după finalul ultimei serii

Ne-a adus dragoni, o ''nuntă roșie'', nuditate și morți neașteptate, însă, deși seria de televiziune ''Game of Thrones'' se apropie de final, ultimul sezon fiind difuzat începând de luni, scenele sale memorabile vor avea un impact de durată în peisajul TV, sunt de părere fanii dar și experții, citați vineri de publicația The Guardian.

„Cazualitatea morții lui Ned Stark a fost unul dintre momentele cele mai importante ale dramei TV... Uciderea personajului principal - nici măcar în ultimul episod, ci în episodul 9 din primul sezon - a luat prin surprindere pe toată lumea", a declarat prezentatorul podcastului ''Previously On'' despre ''Game of Thrones'', Jamie East.

"Vizionarea seriei a devenit apoi o bucurie deoarece, chiar și acum, încă nu se știe cine va câștiga sau va muri și când", a adăugat el.

Lisa Woolfork, profesoară la departamentul de limbă engleză din cadrul Universității din Virginia, este de părere că, datorită complexității unice a personajelor, seria a netezit calea pentru producțiile viitoare. ''Registrul masiv al personajelor depășește orice a făcut până acum un alt program de televiziune. Telenovelele și alte seriale au avut multe personaje, însă niciodată într-un număr așa de mare și de o asemenea profunzime ca în cazul ''Game of Thrones''. Rezultatul este că există personaje și intrigi pe placul multor telespectatori - puterea, intimitatea, familia, conceptul de națiune, politica, cucerirea, intriga - toate încadrate de o formă strategică și nemiloasă a violenței normalizate", a explicat ea.

Totodată, comportamentul de vizionare nu s-a limitat la urmărirea episoadelor în fața micilor ecrane, lucru demonstrat de succesul seriei, a notat Woolfork. "Atașamentul pe care unii telespectatori l-au dezvoltat au transformat 'Game of Thrones' dintr-o carte și dintr-o serie de televiziune într-un fenomen cultural mai popular, ce include parodii YouTube, videoclipuri muzicale, jucării, bijuterii, băuturi artizanale, jocuri și altele", a spus ea.

Seria TV a consolidat de asemenea conceptul de "eveniment TV", a notat Jamie East. "Pentru evitarea spoilerelor, oamenii îl urmăresc împreună, concomitent. Îi aduce pe oameni împreună, în special în cazul ultimului sezon", a declarat el.

''Game of Thrones a influențat deja serii precum ''Vikings'' și ''Last Kingdom'', este de părere East. De asemenea, Amazon a anunțat că a cheltuit 250 milioane de dolari pentru drepturile seriei TV "Lord of the Rings", în încercarea de a rivaliza ''Game of Thrones'', notează The Guardian.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău