Imagini uluitoare cu case de milioane de dolari care riscă să se prăbușească în ocean, în Australia. Proprietarii au fost evacuați

  • 21 Iulie 2020 12:35
Imagini uluitoare cu case de milioane de dolari care riscă să se prăbușească în ocean, în Australia. Proprietarii au fost evacuați

Într-un cartier de coastă din New South Wales, Australia, casele de lux, de milioane de dolari, aflate la malul mării, sunt în pericol să se prăbușească în ocean.

Locuitorii din mai bine de 40 de case situate de-a lungul plajei Wamberal, la nord de Sydney, au fost nevoiți să-și evacueze proprietățile în ultimele zile, pentru că eroziunea de coastă este accentuată și pune în pericol clădirile, potrivit CNN.

Proprietățile de mai multe milioane de dolari sunt ridicate pe o stâncă deasupra apei, dar furtunile din larg au mușcat puternic din pământul aflat sub stâncă, iar faleza s-a prăbușit. Mai multe imagini filmate în urmă cu câteva zile arată valuri uriașe, care urcă în sus pe faleză, ajungând aproape în case. O parte din curți au fost înghițite de apă, iar balcoanele și terasele au fost distruse.

Autoritățile au declarat „stare de pericol”, iar locatarii din zeci de case au avut la dispoziție două ore să-și adune lucrurile de valoare și să evacueze zona.

Nu se știe când vor fi lăsați să se întoarcă la casele lor. Autoritățile au închis alimentarea cu energie, gaz și apă și au îngrădit zona.

Între timp, agențiile de asistență socială lucrează pentru asigurarea cazărilor pentru rezidenții strămutați.

Oamenii, însă, sunt frustrați și acuză consiliul local că nu a luat măsuri de prevenire, pentru că zona este în pericol de mulți ani. Ani de zile au avertizat autoritățile cu privire la eroziunea de coastă accelerată de schimbările climatice și au făcut lobby pentru un paravan maritim după furtunile devastatoare din 2016.

Într-un comunicat de presă de luni, consiliul „a recunoscut că vremea severă a provocat suferințe mari rezidenților”.

Acesta nu este un momentul în care să ne învinovățim unii pe alții - este timpul să lucrăm împreună pentru a oferi soluții pe termen lung pentru cei care au fost atât de teribil afectați de acest eveniment", a declarat primarul Lisa Matthews.

Furtunile severe au devastat plaja Wamberal încă din anii '70, dar abia anul trecut consiliul a demarat un studiu pentru realizarea unui paravan maritim.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău