Imagini șocante făcute publice de NASA. Și Africa arde

  • 27 August 2019 16:33
Imagini șocante făcute publice de NASA. Și Africa arde

Gravitatea incendiilor din Amazon a dus la un val de indignare în comunitatea internațională și printre liderii lumii. Mulți se întreabă cât de bine o duc și celelalte regiuni împădurite ale lumii.

Pe lângă incendiile care mistuie Pădurea Amazoniană și Siberia, și pădurile din Africa sunt într-un pericol poate chiar mai mare, așa cum dezvăluie mai multe hărți realizate de sateliți ai NASA, informează BBC, citat de Digi24.

Pe parcursul a două zile în timpul săptămânii trecute, Angola s-a confruntat cu aproximativ de trei ori mai multe incendii decât Brazilia. Conform informațiilor NASA, în Angola au izbucnit 6902 de incendii și alte 3395 în țara vecină, Congo. Prin comparația, Brazilia s-a confruntat cu 2127 de incendii de pădure.

Emmanuel Macron, care a oferit sprijinul Franței și al celorlalți membri ai G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană, a atras atenția și asupra crizei din Africa. „Pădurile ard și în pădurile din regiunea sub-Sahariană”, a scris președintele Franței pe Twitter.

Informațiile obținute din hărțile NASA nu ne arată, însă, dacă e vorba de incendii de vegetație sau de pădure și nici cât de mari sunt ele. Observatorii atrag atenția că niște incendii izbucnite în urmă cu doi ani păreau că au fost puse cu bună-știință.

Se crede că fermierii pornesc incendiile pentru a avea mai mult teren agricol la dispoziție, așa cum fac și cei din Brazilia. Această tehnică agricolă controversată îi neliniștește pe activiștii pentru protecția mediului pentru că duce la distrugerea pădurilor, eroziunea solului și distrugerea biodiversității.

Această modalitate este, însă, cea mai rapidă de a defrișa pentru agricultură și are avantajul că omoară bacterii, iar cenușa rezultată îmbogățește pământul cu nutrienți pentru recolte. Procedura este pusă în practică în fiecare an în Angola și Congo înainte de sezonul ploios, care ar urma să înceapă luna următoare. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care incendiile nu au atras atât de multă atenție spre deosebire de cele din Amazon și Siberia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău