Imagini incredibile cu munți de cartofi. Țara în care oamenii trebuie să mănânce cartofi prăjiți, de două ori pe săptămână

  • 19 Mai 2020 10:00
Imagini incredibile cu munți de cartofi. Țara în care oamenii trebuie să mănânce cartofi prăjiți, de două ori pe săptămână

Fermierii belgieni de cartofi se confruntă cu un surplus de aproximativ 750.000 de tone de culturi care riscă să fie distruse din cauza măsurilor luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Oamenii sunt îndemnați să ajute la rezolvarea problemei și să consume cartofi prăjiți acasă, de două ori pe săptămână.

Fermierii de cartofi se confruntă cu această problemă pentru că, de la jumătatea lunii martie - odată cu restricțiile impuse - restaurantele au fost închise, iar cererea a scăzut. Iar viitorul apropiat nu promite nicio îmbunătățire, scrie brusselstimes.com.

Problema a fost accentuată și de faptul că numeroase festivaluri de muzică programate vara au fost anulate. 

O organizație agricolă din Belgia cere populația să ajute la remedierea problemei și să consume cartofi prăjiți acasă, de două ori pe săptămână, nu doar o dată. 

25 de tone de cartofi vor fi livrate săptămânal băncilor alimentare, cel puțin până la sfârșitul lunii mai. Soluția pare a fi viabilă în condițiile în care fermierii  se confruntă cu stocuri excedentare de cartofi, băncile de produse alimentare se confruntă cu deficiențe și cererea tot mai mare pentru serviciile lor.

 

Probleme cu stocurile excedentare de cartofi sunt și în Franța, unde, odată cu închiderea restaurantelor și cantinelor școlare pentru a lupta împotriva coronavirusului, consumul de cartofi prăjiți a scăzut, transmite AFP, citată de Agerpres.

"În mod normal, la acest moment nu mai aveam nimic", spune Christophe Delebarre, un producător de cartofi din zona Pas-de-Calais (nordul Franței), în fața celor 150 de tone de cartofi nevânduți din silozul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău