Imagini ale dubelor cu deținuți ruși „recrutați” pentru a lupta în Ucraina. Li se promite libertatea după 6 luni pe front

  • 16 Septembrie 2022 11:30
Imagini ale dubelor cu deținuți ruși „recrutați” pentru a lupta în Ucraina. Li se promite libertatea după 6 luni pe front

La începutul acestei săptămâni, finanțatorul grupării „Wagner”, Evgheni Prigojin, un apropiat al lui Putin, a vorbit cu deținuții uneia dintre închisorile din Rusia, scrie ziare.com.

După discuții, 8 dube au părăsit imediat teritoriul regiunii Tambov, cu deținuții care sunt gata să lupte în Ucraina în schimbul libertății dacă supraviețuiesc 6 luni.

Pe internet au apărut imagini care arată cele 8 dube ale Serviciului Federal al Penitenciarelor, unde ar putea fi până la 400 de prizonieri recrutați de Prigojin pentru războiul împotriva Ucrainei, informează canalul Toad și Viper de Telegram.

Un alt canal rusesc de Telegram, Baza, relatează că la Belgorod a fost văzut un convoi de 10-12 autobuze, în care se aflau deținuți. Transportul a fost însoțit de mașini cu girofar.

Presa occidentală scrie că Prigojin a început să recruteze deținuți pentru războiul împotriva Ucrainei încă din iulie.

Într-un videoclip, finanțatorul PMC le explică deținuților că dacă rezistă în Ucraina timp de 6 luni, atunci li se garantează automat libertatea.

Totuși, el a adăugat că toți deținuții vor face parte din echipele de asalt, ceea ce înseamnă că vor intra în luptă doar în primele rânduri. În spatele lor vor fi în așteptare detașamente străine.

Fiecare va avea o grenadă de rezervă, pentru a nu fi luat prizonier. Cerințele sunt: fără un pas înapoi, fără alcool și droguri și interzicerea violenței și a jafurilor.

Prigojin a acordat un interviu presei ruse și a spus că rușii au de ales: fie deținuții vor merge pe front, fie copiii lor vor fi chemați la arme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău