Iluminatul stradal în capitală nu va mai fi deconectat în orele de vârf

  • 31 Octombrie 2022 11:17
Iluminatul stradal în capitală nu va mai fi deconectat în orele de vârf

În Chișinău iluminatul stradal nu va mai fi deconectat în orele de vârf, așa cum s-a recomandat pentru a economisi energia electrică. Despre aceasta anunță primarul capitalei, Ion Ceban, potrivit căruia, economiile nu pot fi făcute pe seama siguranței cetățenilor, inclusiv în trafic, transmite IPN.

„Este întuneric, ceea ce am văzut în aceste zile. Este nesigur atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Nu putem în Chișinău lăsa copii să meargă prin beznă pentru că tot felul de specialiști de pe Facebook ne înseamnă la solidaritate și să stingem becurile, lumina. Plus, dacă nu ați știut, la toate obiectivele din capitală – pe străzi, în parcuri, în ogrăzi – becurile sunt de tip LED”, a declarat Ion Ceban la ședința operativă de la Primărie.

 „Nu avem nevoie să economisim circa 15 mii de lei pe zi într-o capitală cu circa un milion de locuitori”, a menționat edilul. Potrivit lui, nu este oportună deconectarea iluminatului stradal în orele de vârf având în vedere riscurile care sunt. „Persistă riscul sporit al accidentelor. (E vorba de) siguranța oamenilor, siguranța copiilor. Situația criminogenă este în creștere și acest lucru îl certifică orice date pe care le puteți primi de la Ministerul Afacerilor Interne”, a spus primarul.

Edilul a îndemnat totuși populația să economisească.

Comisia municipală pentru Situații Excepționale urmează să se convoace pentru a emite o decizie privind iluminatul stradal.

Anterior, s-a decis ca iluminatul public în oraș să se deconecteze cu o oră mai devreme – ora 06.00 și să se conecteze cu o oră mai târziu – ora 20.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău