Ilie Ilașcu revine în politică

  • 15 Februarie 2016 10:06
Ilie Ilașcu revine în politică

Fostul deținut ilegal în penitenciarele din Transnistria, Ilie Ilașcu, a fost ales în calitate de vicepreședinte al formațiunii nou-constituite Partidul Dreapta.

Congresul de constituire a partidului Dreapta s-a desfășurat duminică la Chișinău.

Fostul deputat liberal și liberal-reformator Ana Guțu a fost aleasă în calitate de Președinte al Partidului Politic Dreapta, iar în calitate de Secretar General a fost ales Victor Sandu. Consiliul Republican, întrunit imediat după congres, în conformitate cu prevederile statutare, a votat în calitate de vicepreședinți ai partidului pe Ilie Ilașcu, Dorin Dușciac, Ion Ursu, Iulian Gramațki, Anatol Arhire, Maxim Guțu.

Partidul Dreapta se lansează în calitate de proiect politic și social și propune edificarea unei noi clase politice, bazate pe criterii de integritate, legalitate și moralitate, în spiritul promovării valorilor românești și europene.

Amintim că Ilie Ilașcu, fost membru al Frontului Popular și Partidului Popular Creștin Democrat a fost deținut ilegal în închisorile din regiunea separatistă transnistreană din 1992 până în 2001. Ulterior a părăsit politica moldovenească și a fost ales senator în România pe listele Partidului România Mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău