Ilan Șor vrea colhozuri și monopoluri în R.Moldova

  • 03 Octombrie 2018 14:13
Ilan Șor vrea colhozuri și monopoluri în R.Moldova

Renașterea colhozurilor, monopolurilor și întreprinderilor de stat ar contribui la ieșirea Republicii Moldova din criză și asigurarea unor standarde înalte de viață. De această părere este primarul de Orhei, Ilan Șor, care a prezentat programul politic al Partidului Șor în domeniul economiei, transmite IPN.

Potrivit lui Ilan Șor, statul ar trebui să introducă monopol la importul produselor din tutun și carburanți și să creeze întreprinderi de stat care să asigure producerea tuturor mărfurilor necesare oamenilor. Formațiunea optează pentru stabilirea unor taxe mici pentru produsele petroliere brute, pentru a stimula prelucrarea lor în țară, după ce tot statul va construi fabrici de prelucrare a petrolului.

Satul moldovenesc ar putea renaște, în opinia lui Ilan Șor, prin crearea colectivităților locale moderne sau a colhozurilor moderne, iar statul le va asigura cu tehnică, semințe și credite pe termen lung, După care, se va îngriji de livrarea produselor agricole pe piața internă și externă. „Crearea acestor gospodării se va face pe principii benevole, iar pământurile vor rămâne în proprietatea privată a oamenilor”, a spus primarul de Orhei.

Ilan Șor a anunțat că în curând în Republica Moldova va apărea primul colhoz de acest fel. „Sunt sigur că anume acest program economic va oferi posibilitatea de creștere a mijloacelor la buget necesare pentru realizarea tuturor reformelor și transformărilor sociale și infrastructurale”, s-a arătat convins liderul Partidului Politic „Șor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău