IGSU vine cu recomandări în Ajunul Crăciunului pe stil nou

  • 23 Decembrie 2023 12:55
IGSU vine cu recomandări în Ajunul Crăciunului pe stil nou

În ajun de Crăciun pe stil nou, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va fi la datorie pentru siguranța cetățenilor. Astfel, 410 de angajați IGSU cu 140 unități de tehnică vor fi gata să intervină în situații de risc. Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale, arată un comunicat al IGSU.

 
„În vederea evitării situațiilor de risc, pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire, dar și regulile de instalare a pomului de Crăciun.
 
Specialiștii recomandă ca bradul să fie montat pe un suport stabil și să nu atingă podul și peretele, caloriferele și instalații electrice, dar și cele de încălzit. Mai mult, salvatorii atenționează că este strict interzis aprinderea lumânărilor pe pomul de Crăciun, utilizarea instalațiilor și decorațiunilor defecte. Totodată, pompierii îndeamnă oamenii ca luminițele și ghirlandele să fie deconectate pe timp de noapte.
 
Pentru evitarea producerii incendiilor, dar și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să se pătrundă de responsabilitate, respectând normele de exploatare a sobelor și instalațiilor de încălzit locuințele. Salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.
 
O atenție separată trebuie acordată și minorilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Astfel, în condiții de temperaturi oscilante, maturii sunt îndemnați să monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și bazinelor acvatice.
 
În perioada sărbătorilor de iarnă salvatorii și pompierii vor veghea securitatea cetățenilor, iar în situații de risc aceștia sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112”, precizează comunicatul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău