IGSU va achiziționa 19 autospeciale de intervenție cu suportul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională

  • 11 August 16:11
IGSU va achiziționa 19 autospeciale de intervenție cu suportul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este în etapa de implementare a proiectului privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională JICA. În acest sens astăzi 11 august 2022 conducerea IGSU reprezentată de șeful instituției colonel Alexandru Oprea a avut o ședință de lucru cu pompierii și inginerii japonezi în cadrul implementării proiectului.

În cadrul ședinței responsabilii au comunicat despre perfecționarea specialiștilor în domeniul managementului stingerii incendiilor, tactici de lichidare a focarelor, dar și eventuale cursuri de instruire a pompierilor moldoveni privind utilizarea și mânuirea autospecialelor noi, care urmează să fie procurate în cadrul programului.

Ședința on -line face parte din grupul de activități  desfășurat  în cadrul proiectului în perioada 01 -12 august 2022. În acest interval de timp reprezentantul Companiei de consultanță angajate  de JICA gestionează mai multe activități legate de proiect. Mai mult, în cadrul întrunirilor reprezentanții discută conținutul contractului, procedurile privind primirea plăților bancare, a proiectelor documentare pentru pregătirea către licitația autospecialelor, dar și modalității de formare a pompierilor moldoveni, se arată în comunicat.

Activitățile sunt desfășurate ca urmare a semnării la data de 24 iunie 2022 de către Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a Acordului de Grant pentru Proiectul privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională.

În cadrul proiectului IGSU va achiziționa 19 autospeciale de intervenție pentru subdiviziuni din municipiile Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni și Orhei. Din totalul de tehnică achiziționată 10 vor fi autoscări și 9 autospeciale. Valoarea contractului de grant oferit de JICA este de aproape 240 milioane lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
24,13
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:4,02 m/s
Sat
23
Sun
17
Mon
13
Tue
12
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău