IGSU îndemnă oamenii să nu lanseze focuri de artificii și materiale pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă

  • 29 Decembrie 2023 17:35
IGSU îndemnă oamenii să nu lanseze focuri de artificii și materiale pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă IGSU îndemnă oamenii să nu lanseze focuri de artificii și materiale pirotehnice, menționează serviciul de presă al instituției.

Conform specialiștilor aceste materiale lansate necorespunzător în preajma clădirilor, edificiilor și spațiilor de locuit pot duce la provocarea incendiilor, dar și la traumatisme pentru cei care le folosesc, mai relatează sursa citată.

Utilizarea materialelor pirotehnice poate fi efectuată de specialiști cu asigurarea condițiilor necesare. Articolele trebuie să fie utilizate strict conform instrucțiunilor. Înainte de a începe lansarea focurilor de artificii, utilizatorii sunt rugați să se asigure că produsul pirotehnic nu are daune vizibile, lovituri sau fisuri.

Dacă produsul nu funcționează, acesta nu trebuie să fie repornit. Lansarea focurilor de artificii poate fi efectuată doar în locuri sigure și la o distanță de cel puțin 20 de metri de orice clădire, mașini, copaci, linii de transport, substanțe inflamabile, precum și spectatori.

Pentru prevenirea incendiilor în locuințe, trebuie evitată lansarea acestora de la o fereastră sau balcon. Mai mult, în scopul preîntâmpinării traumelor, arsurilor se interzice îndreptarea articolelor pirotehnice în direcția oamenilor și animalelor.

De asemenea nu se recomandă purtarea articolelor pirotehnice în buzunare, precum și ținerea în mâini a acestora. Maturii sunt rugați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită jocul cu materiale pirotehnice.

În vederea prevenirii situațiilor de risc legate de focurile de artificii, pompierii atenționează asupra respectării regulilor de securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău