IGSU continuă informarea populației despre respectarea regulilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției de COVID-19

  • 04 Octombrie 2020 11:34
IGSU continuă informarea populației despre respectarea regulilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției de COVID-19

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de urgență continuă informarea populației despre respectarea regulilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al IGSU, activități de agest gen au fost desfășurate pa parcursul ultimelor zile în 16 localități din raioanele Cimișlia, Edineț, Florești, Soroca și Ocnița, fiind antrenați 18 salvatori cu 7 unități de tehnică.

Salvatorii au difuzat mesaje sonore de prevenire pentru cetățeni îndemnându-i să poarte măști de protecție în spații închise, transportul public, centrele comerciale, farmacii și instituții. Persoanele au primit pliante informative cu lista regulilor necesare de protecție, precum și au fost rugate să se spele cât mai des pe mâni și să acopere nasul și gura când strănută.

Totodată, oamenii au fost îndemnați să evite aglomerațiile și să păstreze distanța socială de minim un metru.

Acțiunile fac parte din campania lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu genericul „Ai grijă, oprește răspândirea COVID -19, salvează vieți”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău