IGSU continuă activitățile de instruire a copiilor în domeniul bazelor securității vieții în perioada vacanței de vară

  • 09 August 2023 15:23
IGSU continuă activitățile de instruire a copiilor în domeniul bazelor securității vieții în perioada vacanței de vară

Angajații IGSU continuă activitățile de instruire a copiilor privind normele de securitate personală în diverse situații de urgență. Măsurile de prevenire sunt desfășurate de salvatori și pompieri în taberele de odihnă, instituții preșcolare, dar și centre de creație pentru copii din toate raioanele R. Moldova.

În acest sens, recent, în mai multe tabere de odihnă din orașul Vadul lui Vodă, angajații IGSU au instruit peste 800 de copii, fiind desfășurate lecții teoretice și activități practice. Minorii au fost implicați în ateliere de lucru, concursuri, dar și activități distractive, prin care salvatorii au explicat copiilor regulile antiincendiare, au prezentat acțiunile necesare de întreprins în caz de cutremur, dar și au comunicat despre importanța primului ajutor în diverse situații de risc.
 
Mai mult, specialiștii au acordat o atenție deosebită și regulilor de comportament în timpul scăldatului și aflării în preajma bazinelor acvatice, în vederea evitării cazurilor de înec. Totodată, micuții au fost familiarizați cu munca zilnică a salvatorilor și au explorat autospecialele din dotare a pompierilor, dar și au probat uniforma și echipamentul de intervenție.
 
Activități similare au fost organizate de IGSU și pentru un grup de copii din cadrul Centrului de Creație al Copiilor ,,Poarta Cerului” din localitatea Cârnățenii Noi, raionul Căușeni. Aici, angajați IGSU au prezentat minorilor informații utile de siguranță, care trebuie să fie respectate, pentru evitarea incendiilor, cazurilor de înec, dar și altor incidente. Mai mult, salvatorii au îndemnat copiii să fie prudenți în perioada vacanței de vară, evitând scăldatul de unii singuri în locuri neamenajate cu stații de salvare, dar și jocul cu diverse surse de aprindere în locuințe și în preajma terenurilor cu vegetație uscată.
 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență acordă o atenție sporită securității în rândul copiilor. În acest sens, activitățile de profilaxie vor continua pe tot parcursul perioadei estivale, iar scopul acestora este de a evita și a preveni riscurile cu implicarea tinerii generații, dar și pregătirea acestora în reacționarea corectă în diverse situații excepționale.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău